NAPOLEON FINE CHAMPAGNE - Cognac Courvoisier
70cl40% vol.
„O HARMONIE SUBTILĂ DE LEMN DE SANTAL, CAISE USCAȚI ȘI CIUPERCI. ACESTĂ FINĂ ȘAMPANIE VOLUPTUOASĂ SE ÎNTREȚINE ÎN GUST CU O LUNGIME SUPERBĂ.”
PATRICE PINET, MAESTRU DE CAVĂ
ASAMBLARE
Este cognacul pe baza căruia toate celelalte din categorie sunt judecate. Creat în 1910, pentru a celebra relațiile noastre cu primul împărat al Franței, Napoleon este un amestec de Grande și Petite Champagne învechite până la 20 de ani, care oferă arome de lemn de santal, caise uscate și ciuperci.
NOTE DE DEGUSTARE
Arome echilibrate pentru o armonie perfectă
Un cognac bogat în arome este un cognac care dezvoltă multă finețe. Terroirul, viile, butoaiele și anii de maturare sunt elemente care definesc specificitățile fiecărei arome și de aceea aducem la fiecare etapă a elaborării cognacurilor noastre toate îngrijirile necesare pentru exaltarea lor. Calitatea cognacurilor Courvoisier este recunoscută la nivel mondial și recompensată regulat în diverse competiții internaționale de băuturi spirtoase (IWSR, San Francisco Spirits Competition…).
Lemn de santal
Această aromă bogată și dulce provine din contactul dintre lemn și cognac. Cu anii, aroma foarte clară de stejar devine mult mai complexă și delicată.
Cais uscat
Distilarea pe drojdie aduce și mai multă profunzime, complexitate și note sublime care amintesc de aroma dulce a caisei uscate.
Ciupercă
Această aromă provine din condițiile perfecte de umiditate ale cramelor noastre în care toate calitățile noastre superioare îmbătrânesc.
CUM SĂ O DEGUSTAȚI
Sec: Cu o astfel de abundență armonioasă de arome, Courvoisier Napoleon merită să fie degustat sec, impresia sa finală complexă rămânând în gură cu putere.
Este obișnuit să se creadă că cognacul trebuie consumat dintr-un pahar cu bol, dar pentru a aprecia bogăția aromelor sale, recomandăm un pahar în formă de tulipă. Forma sa permite aromelor să se dezvolte pe deplin și să domine alcoolul. Experimentați cu aceste două tipuri de pahare, diferența va fi evidentă.
Asociere cu preparate: Aromele și parfumurile Courvoisier Napoleon se asociază perfect cu brânzeturi cu gust puternic, cum ar fi Parmesan sau altele mai ușoare, cum ar fi Beaufort sau Gruyère.
RECOMPENSE
MEDALIE DE AUR DUBLĂ
San Francisco International Wine Competition
2007
MEDALIE DE ARGINT
International Wine and Spirit Competition
2006